Woningtaxatie

  • Vanaf € 450,- all-in (btw en validatiekosten)
  • NWWI of Taxateurs Unie gevalideerd
  • Opname en taxatierapport op korte termijn
  • Geaccepteerd door alle hypotheekverstrekkers
  • Geheel Zeeuws-Vlaanderen

WAAROM EEN TAXATIE?

Een woningtaxatierapport heeft u nodig bij de aan- of verkoop van uw woning, een verbouwing, het vaststellen van successie- of overdrachtsbelasting, WOZ-zaken of het oversluiten van een hypotheek. Het is erg belangrijk dat u kunt vertrouwen op de inhoud van een taxatierapport en dat u begrijpt hoe de waarde tot stand is gekomen.

 

STRENGE RICHTLIJNEN

Wij zijn geregistreerd bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) en de Taxateurs Unie. Als aangesloten taxateur dienen wij de taxatie volgens strenge richtlijnen te onderbouwen zodat u duidelijk en overzichtelijk kunt zien hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

NWWI ⇩
Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) is het keurmerk voor woningtaxaties. Wij valideren (keuren) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en zien erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen.
TAXATEUR UNIE ⇩
Taxateurs Unie hecht grote waarde aan kwaliteit. Wij zijn van mening dat kwaliteitshandelen en -denken binnen een taxatie-validatie-instituut in ‘optima forma’ aanwezig dient te zijn. Vanaf onze start is het ons streven een traditie van herkenbaarheid op te bouwen op basis van kwaliteit. Voor ons betekent kwaliteit simpelweg: Voldoen aan de verwachtingen van onze relaties. Taxateurs Unie is een dynamische organisatie: zij anticipeert, onderkent behoeften, bedenkt en bouwt oplossingen voordat het probleem zich daadwerkelijk manifesteert. Vanuit haar dynamisch denken heeft Taxateurs Unie aan de wieg gestaan van de huidige taxatie-validatie-methodiek.
NRVT ⇩
Het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) is de garantie voor de opdrachtgever dat hij een integere en deskundige vastgoedtaxateur inschakelt: een Register-Taxateur (RT). Een Register-Taxateur handelt in het publiek belang, werkt volgens internationale richtlijnen EVS/IVS en erkende gedrags- en beroepsregels. De Register-Taxateur onderwerpt zich aan het doorlopend toezicht en het centrale tuchtrecht van het NRVT. Alle Register-Taxateurs in Nederland kunt u vinden in het register van het NRVT.